Peter Reiss benoemd als nieuwe directeur van de SHM

05 februari 2013

Per 1 februari is Peter Reiss aangesteld als directeur van de Stichting HIV Monitoring. Hij neemt deze taak over van Frank de Wolf, die op 1 december 2012 afscheid nam om een nieuwe functie als General Manager and Medical Director te vervullen bij het Crucell Vaccine Institute.

Dr. Reiss is hoogleraar Inwendige Geneeskunde bij het Academisch Medisch Centrum bij de Universiteit van Amsterdam. Dr. Reiss is lid van de Wetenschappelijke Adviesraad van de Agence Nationale de Recherces sur le Sida et les hépatites (ANRS), van de Swiss HIV Cohort Study, en van de Stuurgroep van de D:A:D study, de ART-Cohort Collaboration en de EuroSida Study. Ook is hij een van de roulerende wetenschappelijke coördinatoren van het door de EU gesubsidieerde EuroCoord programma. In deze functies werkt hij al langere tijd samen met de Stichting HIV Monitoring. Dr. Reiss was tevens lid van de HIV Monitoring Werkgroep van de Stichting tot zijn benoeming als directeur van de Stichting.

Dr. Reiss is Clinical HIV Section editor voor Antiviral Therapy en lid van de redactieraad van diverse andere wetenschappelijke tijdschriften. Dr. Reiss heeft recentelijk zijn termijn als President van de European Aids Clinical Society beëindigd. Hij is regionale afgevaardigde voor Europa & Centraal Azië in de Governing Council en Executive Committee van de International Aids Society (IAS). Zijn huidige onderzoek richt zich met name op co-morbiditeit en veroudering in de context van HIV.

Newsletter Sign up